Nick Ormerod, Designer


Nick Ormerod este co-fundator și Director Artistic al Cheek by Jowl, asociat cu regizorul Declan Donnellan, și a proiectat toate și fiecare dintre producțiile companiei Cheek by Jowl.

"Geniul lui este o poezie vizuală de sugestie, de material minimalist"

Carol Chillington Rutter

După calificarea ca avocat, Nick Ormerod s-a pregătit în teatru de proiectare la Wimbledon School of Art. Primul său loc de muncă în teatru a fost un an ca asistent la Teatrul Lyceum, Edinburgh. De acolo el a continuat sa lucreze cu Declan Donnellan pe diverse producţii pentru Curtea Regală și Educational Art School înainte de formarea companiei de teatru itinerant, Cheek by Jowl în 1981. De atunci, el și partenerul său si-au dus munca prin aproape 400 de orașe, și a primit premii in întreaga lume.

Munca lui Ormerod este caracterizata prin simplitate si sinceritate, o abordare care a modelat semnătura vizuală a activității companiei și a condus la câștigarea Premiului Comedias Corral împreună cu Donnellan în 2008 și numeroase alte premii, inclusiv o nominalizare la Premiul Olivier pentru Designer-ul Anului ( 1988) pentru piesa O Afacere de familie , Furtuna și Philoctotes.

Alte productii includ: Shakespeare in Love (Teatrul Noël Coward), Ridicarea și căderea orașului Mahagonny (Opera Naţională Engleză), Martin Guerre (Teatrul Prinţul Edward), Guturai (Teatrul Savoy), Antigona (Old Vic), Falstaff-ul lui Verdi (Festivalul din Salzburg), Romeo și Julieta și Hamlet pentru Baletul Bolshoi.

Pentru Teatrul Naţional Regal (Royal National Theatre): Fuenteovejuna, Peer Gynt, Sweeney Todd, Mandatul, și ambele părţi ale Angels in America.

Pentru Compania Regală Shakespeare (Royal Shakespeare Company): Școala de Scandal, Regele Lear (Academia RSC), precum și adaptarea lui Donnellan a piesei Marile Speranţe.

În 2012, Ormerod a co-regizat cu Declan Donnellan, filmul Bel Ami.